Invited talk: Scenkonstbiennalen

02.06.2023

Det var fantastiskt att bli inbjuden att medverka i en panel under Scenkonstbiennalen 2023! Jag var en av panelisterna som samtalade under rubriken "Att göra det omöjliga - spara och bevara scenkonst". 

Foto: Privat
Foto: Privat

Det var fullsatt i salen där vi var! Ämnena som diskuterades var relevanta och landade väl hos publiken. Jag är så tacksam över att ha fått bidra till detta viktiga samtal.

Så här presenterades programpunkten: Scenkonst är ögonblickets konst. Samtidigt har vissa i uppdrag att spara och bevara den. Varför? Hur? Är det ens möjligt? Scenkonstmuseet och Musik och teaterbiblioteket presenterar sina samlingar och arkiv. Lyssna även till en spännande diskussion om scenkonstens kulturarv – hör scenkonstnärer, forskare och framtida donatorer. Kanske är du en av dem?

Medverkande:
Malin Karlsson, intendent Scenkonstmuseet, Rikard Larsson, bibliotekarie Musik- och teaterbiblioteket, Kajsa Sandström, dansarkivarie Musik- och teaterbiblioteket

I panelen:
Nasim Aghili, regissör och dramatiker, Ulla Kassius, scenograf och regissör, Celine Orman, projektkoordinator Bevara rörelse, Skånes Dansteater, Carina Reich, regissör och scenograf, Astrid von Rosen, professor, konstvetenskap, Göteborgs universitet

/Astrid von Rosen